CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, April 24, 2009

Nebes nya ari tok...!!!

Tengah boring2 di opis tengahari tek, tiba-tiba jak bos aku nunggah ke bilitnya. Aku pun nebes juak kos jarang nya nunggah aku ke opis nya. Bila masuk jak, aku pun terkapak-kapak nalor nya sampei nama anak buah aku terkeluar krn tersasul..malu nya..

Macam biasa muka bos aku ya singa pun takut nanggar kos nang gaok gila..dah somet tebal melenting, senyum pun jarang.. Aku buat poyo jak lah nanti apa-apa jak nok dipadah nya. Pas ya nya pun berik aku surat..beliangnya ati aku. Surat apa jak lah ya..and nya nyuruh aku baca dan apa komen aku.

nang jelas sekali tangan aku bergegar megang surat ya..ati aku berdegup dgn laju.. Aku pun bukak surat ya selo-selo and terus baca.. Ya Allah ya tuhanku..adakah tok dugaan atau hanya mainan jak? Bos aku pun nanyak gik ttg apa pendapat aku and aku nanyak nya balit, "Bos, adakah kandungan surat tok betul kah?" and dgn pantas nya pun madah yes. Aku pun melompat dan terus ngagaknya dan cium tangan urg tua ya..Lileh airmata aku kos aku sik expect yg aku akan dpt surat nok macam tok. Bagi urg mungkin sikda maknanya tapi bagi aku, kandungan surat tok nang sgt mengembirakan kos aku dilantik jadi dinaikkan pangkat dari assistant supervisor terus jadi supervisor..and gaji aku pun terus nait. Aku nang sgt gembira sampei bos aku nyuruh aku pulang awal ari tok and celebrate dgn bini aku. katanya, dah 2 tahun nya merati performance kerja aku and nya berpuas ati lebih-lebih gik aku selalu nulong member2 di opis nyiap kerja daknya. Apa lagik, aku terus telipon dgn mem aku madah ttg ya and nya pun sgt genbira cos dah lamak aku kerja dgn gaji yg kecik and promotion tok terus gaji aku nait agak tinggi. Alhamdulillah..aku bersyukur kepada Allah di atas nikmat dan limpah kurnianya..Mungkin tok yang dikatakan rezeki urg berbini...

13 comments:

dukunlintah plk said...

congrats bro.. rindok ati ada bos walau ganas tp bait ati..

amrie said...

tahniah..dapat nait pangkat..suk ati..tumpang gembira juak eh nenga org nait pangkat tok..

Felicia F. Ramzi said...

alhamdulillah...besar makna ya koh, even nait 100 pun besar untung ya.. rezeki perlahan2 Tuhan merik ooo :) tahniah nait pangkat!
*sikpat imejin ktk melompat depan bos gaok bersomet tebal..eheh

Kelebar Malam said...

dukunlintah,
tq..nang susah nok cayak tp dpt juak..nang hepi giler..

amrie,
tq, suk nang suk tp rasa cam sik cayak kos rami gik dak senior d opis ya. takut lak jd isu..

felicia,
tq..kmk nang bersyukur dgn apa yg kmk dpt even b4 d berik kenaikkan..

terkejut bos kmk nangga olah kmk tek but yg paling best, nya senyum juak..

Ivy Metaga said...

tahniah utk ktk ooo, best naik pangkat, moga2 di tahun2 akan datang ktk akan dinaikkan pangkat lagi...=)

Kelebar Malam said...

ivy,
beeeesssstttt....tp it comes with more responsibility..tq...

Su iJamm said...

tahniah.. mun camya, mok ku cepat2 bebini juak tok..

Ms Tikot's said...

Wah.... Tahniah atas kenaikan pangkat... Gembiranya rasa hati eh...

Kelebar Malam said...

Su Ijamm,
tq..nang menar kata urg tua-tua..rezeki lebih murah bila dah berbini..so, jgn tunggu lagi..cepat2 gik berbini..rugi ooo...

Ms Tikot's,
Tq..nang hepi...at least dpt juak pakei nambah belanja since rega brg semakin nait tok..

Si Penconteng said...

Aieeeeeee! TAHNIAAAHHHHH! Nebes juak mek baca entri tok mula-mula tek. Ehe. Mek penah keja fulltime ria masa stadi k nanggung yuran stadi mek. Pi jadi assistant jak. Pasya bila kenak prumut ke supervisor nang epi benarlah! Yalah suk alu baca entri tok tek...bab terkenang jaman kamek ria. Yedeh...kaka kedak urang tua jak kamek tok.

Khairul Antasha said...

best aihh...tahniah bro..kmk pun sama juak ariya..syuk jak asa ati..rezeki dr Allah...

Shitsurei shimashita said...

Alhamdulillah, semoga rezeki tuan berlipat ganda dan diberkati serta dirahmati Allah.

jgn lupa belanja kami yer :)

tuan dijemput sertai contest di blog saya jika ada kelapangan.

Kelebar Malam said...

si penconteng,
ya ka?? nang ada nebes indah.. tp menar juak ooo, starting entri ya agak menyeramkan dgn kesah si somet..tp ati nya bagus..thanks..

khairul antasha,
tq...kmk pun mengucapkan tahniah kpd ktk juak..nag best nait pangkat dlm kita menghadapi kegawatan ekonomi tok..

shisurei,
boleh saja asalkan ktk berada d kuching..insyaalah saya akan cuba ngekot contest ya..