CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, April 8, 2009

Aku sick leave ari tok..

ari tok aku sik kerja..ngambik sick leave 2 hari. Seminggu ya tek, badan aku nang sik sedap rasa. Bila aku ke klinik kat rumah aku, doktor madah sikda apa2. dh makan ubat, sik juak bait, so aku g ke klinik lain and doktor ya pun madah sik ada apa2. So, ari tok tek aku sik tahan gik lebih2 lagi aku rasa gelik2 dgn kehadiran keris dari Johor tek. Pergi lah aku ke Normah pg tek and molah thorough test termasuk darah, x-ray, air kemeh dan apa2 gik.

Petang tok tek keputusannya keluar. Senang ati aku cos kesihatan aku ok dan sikda apa-apa yg sik bagus. Rupa-rupanya tek tonsil aku bermasalah dan perlu dibuang. gelik juak nyawa bila aku dgr kata doktor. Yg aku heran, kenaklah doktor2 lain sik dpt ngesan sakit aku. Lepas kakar dgn doktor, aku pun nanyak berapa kos pembedahan ya and nya pun madah..rasa nok gugok jantung aku dgr jumlah rm ya. Well, aku sik berani nok molah keputusan lok and nunggu bini akuj balit kerja lok kos perbelanjaannya agak tinggi. mungkin aku boleh mintak refer ke hospital kerajaan. Yg membimbangkan aku ialah, bila ndak kah aku di operate cos waiting list di hospital kerajaan nang terlalu panjang. so, banyak yg perlu difikir. mungkin aku boleh g ke kuching specialist or timberland utk second opinion..ney tauk kos di sia lebih murah.

9 comments:

Ms Tikot's said...

Kmk rasa Kuching Specialist murah gik compare ngan Timberland & Normah.

Ivy Metaga said...

oh tedah ktk..harap semua nya ok oh..

Kelebar Malam said...

ms tikot's,
thankz for ur suggestion. esok mek duak g sia. mudahan jak kos nya sik berapa mahal.

ivy,
thanks for ur concern..sakitnya sik lah teruk gilak..tp dlm setahun nang sik sah mun sik kenak dua tiga kali..

Shitsurei shimashita said...

semoga sakit tu tak melaratnya..kalo leh dont go under knife. Tp kalo terpaksalah kan.
Jaga pemakanan bro :)

Si Penconteng said...

Ish, ok mahal mena kos ya tek. Pi mun dapat alternatif lain yang lebeh murah & slamat, bagus juak o.

Su iJamm said...

Kmk sajest kitak cek dolok ngan sidak 'klinik langit' aka 'skylab' kat jln Muda Hasyim (satok) sia.

Kelebar Malam said...

shitsurei,
memang ler...kalau boleh nak cari cara lain..ada gak member suggest alternatif healing, tp tak pasti kalau berkesan..

si penconteng,
nya lah ya ko..mun dh mahal gilak, takut sik tekaber rm dlm kocek, sik d ubat, takut melarat..ada lah juak geng2 kita yg suggest cara lain..ada nyuroh cari urg yg ada kepakaran perubatan alternatif. mun d semenanjung senanglah cos byk d pasaran..nub d kuching tok, susah nok carik...

su ijam,
tghari tok kmk akan ke skylab..ya pun mun tertemu...neway, thanks for the suggestion..

Felicia F. Ramzi said...

Tedah..harap sihat cepat..habis operation, makan lah aiskrim puas2 ho heheh

™سريسوفي said...

Semoga kitak lekas bait ok.

makan ubat.

Sabar... dugaan ya bah, kelak akan dapat baby yang comel. kamek doakan


AMEEN