CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, April 4, 2009

Karaoke RM1.00

Aku rasa rami antara kita pernah berkaraoke atau nengar urg berkaoke. Pusat karaoke melambak jak di Kuching tok.

Kinek tok, ada sejenis gik karaoke iaitu Karaoke RM1.00, maksudnya sapa nok berlagu mesti bayar RM1.00. Tpt nya sik lah besar gilak or canggih mcm pusat karaoke nok style kelab malam. Yg penting sound systemnya ok. Aku pernah g ke Bangunan Satok minggu ya tek dan terkejut ada juak bilit kecik makei berkaraoke rah tpt main game ya bah.. Boleh tahan juak..

Kat perumahan kawan rah Matang Jaya, ada juak tpt karaoke bayar seringgit. Mula-mula marek sik berapa maju tp kinek tok makin rami urg ke sia. Yg menjadi kemusykilan aku ialah kebanyakkan pengunjungnya teenagers. sik ngira laki or perempuan. nang rami daknya ke sia. Bila aku nanggar olah daknya, nang agak mencurigakan.

Aku arap ada cdaknya yg mempunyai kuasa pergi ngechek tpt ya. Ney tauk ada sesuatu yg sik bagus d sia. Mun sik..kenak lah terlalu rami dak teenagers pergi ke sia. Semoga tindakan kita dpt membantu nembiak kita dari terjerat dgn sesuatu yg sik bagus mcm penagihan dadah atau sebaliknya.

8 comments:

eMBuN_mALaM said...

kmk slalu juak karaoke rm1 ya dolok... tp tok xda gik dah... mls... mena kata ktk ya... kdg2 org laki nk pegi sia, pelik2 jk dress up nya... eee... cdak pdtg pun rami ko...

Kelebar Malam said...

embun,
ya lah ko..mun dtg sia nang nok belagu jak sikpa, tp mun nok molah kerja sik semperna, ya lah d takut kita..

Ivy Metaga said...

sik perasan kmk ttg karaoke 1.00 hihi..mek karaoke dalam bilit air jak..terpekik terlolong hehehe..auk eh mun budak2 tok eh..ada2 jak di polah sidak ya..harus polah spot check tempat2 cam ya...

p/s:encik kelebar kite ni..ktk dah d tag..jadi sila2 jawap bila kelapangan yer hehehe..sila jenguk di blog utk soalan2 tu =p

geram tgk gambar baby yg cute ya eh..cute sgt..jelesnya kmk hihi..

a.b geldofg said...

hati2

Shitsurei shimashita said...

1 ringgit jer..k lah tu.
sini karaoke jamban pun dah mahal gak.

Kelebar Malam said...

ivy,
jgn susah..klk kmk bls tag ktk..

a.b. geldofg,
iya dong..

shitsurei,
gerenti sound system jamban tu high quality..wakakaka....

Felicia F. Ramzi said...

RM1?? jadi mun nak nyanyi 10 lagu, RM10 la? padanla rami miak pergi sia, setakat bayar rm10 n bilit kecik, sanggup kohh.. kids these days, they'll find each and every way to get what they want..
*btw, kmk alu diangkut berkaraoke oleh dak geng mak kmk malam marek di santubong kat lounge nya..yahhh kmk tok geng org veteran..

Kelebar Malam said...

felicia,
daknya ya nang camya. coba mun disuruh belajar, pus semengat..jauh pak awi..