CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, May 30, 2009

selamat Hari Gawai..









Selamat menyambut Hari Gawai kepada semua rakan2 bloggers yg meraikannya dan kepada seluruh rakyat bumi kenyalang yg meraikan perayaan ini. Semoga ikatan keakraban dan muhibbah semakin erat terjalin sesama kita khasnya rakyat bumi kenyalang.

Kunjungilah rumah2 rakan kita yg merayakan hari gawai ini sebagai tanda persahabatan. Saya juga akan turut bercuti 3 hari utk bersama keluarga mertua di Ensika, Sebangan utk tujuan yg sama. Selamat Hari Gawai..Gayu Guru Gerai Nyamai..

Thursday, May 28, 2009

Mengapa mesti jd begini ?


Saya agak terkejut bila menonton berita semalam ttg kekejaman ah long dlm menangani mangsa hutang mereka. Kesian tul tgk mangsa2 utang tersebut. Tp saya heran jugak lah. Dah tahu risiko pinjam duit dgn ah long ni sgt tinggi dan merbahaya, tp mereka sanggup jugak menanggungnya. Masyarakat harus sedar akan segala risiko yg bakal dihadapi jika berusan dgn peminjam2 wang ini krn mereka menggunakan apa jua cara bg memastikan si pemiutang menjelaskan hutang mereka. Ingatlah org yg tersayang sebelum kita melakukan apa jua perkara yg berisiko..

Tuesday, May 26, 2009

jangan pisahkan aku dan dia...

Jangan pisahkan aku dan dia
Tuhan tolonglah...ku cinta dia
biarkan kami tetap bersama di dalam...sukar dan dukaaaaa......

video

Sunday, May 24, 2009

Kereta untuk kirana dan felicia....

Khas untuk kirana dan felicia...terimalah hadiah ni yg tak seberapa...heee....

video

Friday, May 22, 2009


Entri kali ini adalah sambungan kedua dari entri asal iaitu “Kerasukan Jin”. Semoga anda mndpt iktibar dirinya…

Perlindungan daripada kerasukan

1. Sentiasa berzikir dan bertaqarrub kepada Allah dengan membanyakkan zikir sebab org yg bertambah dkt dgn Allah akn semakin dijauhi dari gangguan jin
2. Mengucapka “Bismillah” di setiap kesempatan khususnya pd waktu;
 Melompat dr tpt yg tinggi
 Menemui sesuatu d atas tanah
 Memasuki tpt yg menyeramkan spt tpt gelap dan kosong
3. Tidak membunuh ular d dlm rmh kecuali telah meminta Allah agar ia keluar
4. Tidak mndgr nyanyian atau seruling (meransang nafsu) yg dpt mengundang dan menimbulkan zina.
5. Tidak memandang wanita dgn nafsu dan tdk berdua-duan dgn wanita yg bkn muhrimnya krn ia merupakan tali syaitan yg dpt menjerit manusia
6. Sentiasa menjaga solat
7. Jgn tinggal d rmh kosong, kolam, perkuburan dan tpt kotor yg lain.
8. Jgn solat d dlm kandang unta atau mana2 binatang ketika matahari terbit dan terbenam
9. Jgn bersendirian apabila berjln d kawasan yg sgt luas spt pdg pasir. Jika terpaksa, sentiasa berzikir kpd Allah sbg perlindungan
10. Jgn kencing d lubang binatyang
11. berwuduk dan berzikirlah sebelum tidur
12. Jgn menyeksa, menyakiti atau membunuh anjing atau kucing
13. Hindarilah perbuatan maksiat sebab ia akn menjauhkan diri dpd Allah dan mendekatkan diri dgn syaitan. Perbuatan maksiat ialah senjata yg paling ampuh bg syaitan.

Dipetik dr buku “Penangkal SIHIR dan gangguan syaitan” tulisan Muhamad Aiman Al Fathi.
Bersambung……(Pengubatan Kerasukan)………. tungguuuuu……..

Sunday, May 17, 2009

Award untuk semua sahabatku...


Saya sgt gembira dan bersyukur krn diberi kesempatan dan ruang utk menjadi blogger. sepanjang saya ber"blog", byk ilmu dan persahabatan telah saya perolehi. Bagi menghargai semua rakan-rakan blogger yg berkunjung ke blog ini...terimalah award yg tak seumpamanya ini sebagai tanda penghargaan dan persahabatan kita. semoga persahabatan kita khasnya di alam maya ini berkekalan hendaknya.

Saya harap semua rakan bloggers berikut sudi menerima award tersebut. Letaklah di mana-mana sudut di dlm blog anda sbg tanda kenangan kita pernah bercerita...

kirana, ivy metaga, felicia point blank, srisufi, Am-rie, khairul antasha, ms tikot, si penconteng, Dukunlintah, Su Ijamm, erolnukman, AmirFX,
irbika, MariaFaizal, kucinsiam, embun malam, setiasahabat, SyFazidawaty, sony,
korupsi tinta, [h]einsen, DEE, amu mejie, anak laut, SuFy,
Ida Athanazir, RDZ , NoRT, Mell_f, Suhaimina, JETT , yanalolu'xx, atty's, naurah makwa, Mr coklat, dotblogspotdotcom, sayang sarawak,
bluehope, ndangg jak, khairul onggon

sekiranya saya terlupa mana-mana rakan bloggers, maafkan saya kerana saya hanyalah insan biasa...neway..senarai di atas tu ada yg berdasarkan nama blog dan juga nama pena rakan bloggers....Last but not least...........friendz forever...............

Saturday, May 16, 2009

Doaku untukmu...guru...













Ya Allah Ya Tuhanku

Aku menadah tangan padamu
Aku merendah diri dan memohan padamu
Aku menangis dan merayu padamu

Engkau angkatlah martabat guru-guruku dan sekalian yang ada
Engkau muliakan kedudukan guru-guruku dan sekalian yang ada
Engkau beranikan semangat guru-guruku dan sekalian yang ada
Engkau berilah ketenangan serta kebahgiaan kepada guru-guruku dan sekalian yang ada
Engkau limpahkan keberkatan kepada guru-guruku dan sekalian yang ada
Engkau murahkan rezeki guru-guruku dan sekalian yang ada
Engkau lapangkan kehidupan guru-guruku dan sekalian yang ada
Engkau lindungilah guru-guruku dan sekalian yang ada
Engkau selamatkan semua guru-guruku dan sekalian yang ada dari sebarang ancaman dan petaka
Engkau jauhilah guru-guruku dan dan sekalian yang ada dari sebarang gangguan jahat samada yang nyata atau tidak
Engkau kuatkan iman guru-guruku dan sekalian yang ada dari segala godaan jahat
Engkau suntikkan kebijaksanaan dan ketekunan guru-guruku dan sekalian yang ada dalam pekerjaannya

Ya allah...Tuhan yang maha Pengasih lagi maha Penyayang
Engkau lembutkan hati ..Engkau bukakan mata hati..dan Engkau sedarkan jiwa insan-insan di dunia ini
Agar mereka menghormati..memahami..menyokong..membantu..dan menyanyangi guru-guruku dan sekalian guru yang ada di muka bumi mu ini..

Amin...

-------------------------------------------------------------

Saya ucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru Malaysia dan d seluruh dunia ini khasnya kepada semua rakan bloggers yang bertugas sebagai guru...Tidak lupa jua kepada semua ibu dan bapa yang mendidik anak-anak agar menjadi insan yang berguna.

Friday, May 15, 2009

Kerasukan Jin siri 1






Haaaaa...kali ini nak wat ceta mistik siket....tajuknya KERASUKAN JIN...

Beberapa hari yg lepas aku ada beli sebuah buku tulisan Muhamad Aiman Al Fathi yg bertajuk PENANGKALAN SIHIR dan gangguan syaitan. Seronok juga baca buku ni cos terdpt byk pengajaran yg berguna disamping penggunaan ayat2 Al Quran yg tertentu dlm membantu kita berhadapan dgn musibah yg tertentu.

So, salah satu tajuk yg saya nak kongsi ialah Kerasukan Jin. maksudnyer ialah orang yg kehilangan akal atau gila lantas menyebabkan organ2 tubuh xdpt brfungsi secara sempurna.

Antara punca2 kerasukan ialah;

  • krn cinta jin jantan atau betina terhadap manusia
  • krn kekejaman manusia terhadap jin krn mengganggu kediaman mereka dgn kencing atau menyiram air panas
  • krn kekejaman jin kpd manusia terutama sekali terhadap mereka yg telah menyimpang atau mengingkari perintah Allah serta rasulnya

Tanda-tanda kerasukan (ketika tidur);
  • sukar tidur kecuali melalui proses yg panjang
  • sering terbangun waktu malam
  • selalu mimpi ngeri
  • mimpi melihat atau digigit kucing, anjing, unta, ular,dll..
  • berjln ketika tidur
  • mimpi terjatuh dr tpt yg sgt tinggi
  • mimpi berada d perkuburan, kandang ternakan yg kotor, atau d tp jln yg menakutkan
  • mimpi bertemu dgn org yg mempunyai wajah pelik2
  • mimpi melihat benda yg menakutkan
(ketika terjaga)
  • merasa pening berterusan tanpa tahu puncanya
  • merasa terhalang utk melakukan ibadah dan berzikir, mentaati Allah dan ibu bapa
  • hilang akal
  • rasa malas, lemah,letih, dan membiarkan masa berlalu begitu saja
  • kejang d saraf, urat dan otak
  • sakit pada organ badan dan para doktor xmampu mengubatinya
Bentuk kerasukan;
  • kerasukan menyeluruh iaitu jin yg masuk ke seluruh badan manusia
  • kerasukan sebahagian tubuh manusia
  • kerasukan yg berlaku agak lama dan mungkin selamanya
  • kerasukan dlm masa singkat seperti bermimpi yg menakutkan
well, tu saja utk kali ini...sampai kita bersiaran lagi (part 2)... pandu cermat jiwa selamat...anda mampu melakukannya...

Wednesday, May 13, 2009

ermmm....eeeeeee.....cute nyer...baju baby tuuuuu......ahaks..ahaks..


ehhhh...yg niii...takleh....???ermmmmmmm....tunggulah....jika perlu...heeee....


nak kata berus gigi buka...ohhh...berus botol susu........heeeeee.......


yang pulak....napkin utk cuci....cuci....lap.....yg tuuuu..........


huggies....bagus ke...????


atau mami poko...????susah juga.....ingatkan main terkam jerrr....


haaaahhhhhh......yang ni best...kalau berlatih awal...boleh bungkus si tiger wood tuuu....


yang ni...umpan jer...kalo tak cukup modal...bantai saje.....asalkan ada.....


yang ni pula...khas utk timer buat susu baby....setiap satu utk setiap satu jam...amacam kengkawan...boleh kerrr...???


kah..kah..kah...kalo aku tak terjaga nanti...at least baby leh tekan loceng nihhh..macam kat kaunter hotel lah gaya nyerrr...


ish...ish...ish...tapak kaki anak jin manerr lah niii...kalerful sungguh....


ehh...ehhh..ni utk baby tua....daaaaa......heheheheheeee.....


hah...!!!!gotcha....oooo...dulu ko skodeng aku kat e-mart yerrr.....hah...apa ko rasa...nak aku tunjukkan muka ko....(cuba teka..siapa lah gadis nihhh....)


apa yg ko beli tu...? wakakakakaaaaaa....spare tpt duduk tandas??? kah..kah..kah..hai, ganas tol ko pakei mangkuk tuuuu????hahahahahahahaaaaaa......cuba peratikan gelang batu dan cincin tuuu...pernah tengok..kan..kan..kan...???

Well, that's all folk...see you next time...tapi naper yerrr?..posting aku kali ni lain? tungguuuuuuuuuu jawapannya nanti....heh..heh..heh..

Tuesday, May 12, 2009

Apa dah jadi......?


Petikan dari Utusan Online hari nih...apa dah jadi...no commento...yg utama, kepentingan rakyat mesti dijaga..

Mohammad Nizar sah MB Perak

Oleh AMIRUDDIN HARUN dan SUWARNI MOKHTAR
pengarang@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 11 Mei - Mahkamah Tinggi (Bahagian Rayuan dan Kuasa-Kuasa Khas) hari ini memutuskan bahawa Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin adalah Menteri Besar Perak yang sah.

Keputusan Hakim Datuk Abdul Aziz Abdul Rahim itu sekali gus menamatkan krisis politik antara pakatan pembangkang dan Barisan Nasional (BN) yang telah berlarutan sejak tiga bulan lalu.

Bagaimanapun keputusan tersebut masih belum muktamad kerana Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir yang dinamakan sebagai responden dalam permohonan itu masih boleh mengemukakan rayuan di Mahkamah Rayuan.

Sunday, May 10, 2009

Gift hunting...








Hari ni sepesel siket cos aku nak sambut mother's day dgn wife. As usual..bila nak beli hadiah..ada masalah cos tak tahu yg cam mana sesuai and so I ask my wife apa yg dia nak. Memang tak surprise pun sebab dua tiga hari sebelum ni dia dh bagi hint yg dia tak nak yg mahal-mahal cos byk dh yg aku dh bagi masa besday dia hari tu..

So ari tok aku mbak lah wife aku g "the Spring". Mula-mula aku bawak lah g kat habib Jewel tp tetiba jak teringat pesan yg dia tak nak yg mahal-mahal...kusssss semengat....nasib baiklah sempat teringat pesanan penaja...kalau tak...ish..ish..ish.."melilau" tgk kad kredit kenak gores..

So...byk juak lah tpt yg aku pergi...nak beli make-up..tak mahu..nak beli minyak wangi..tak berkenan..nak beli hand-bag..dh melambak cam kedai dah..nak beli kasut..takde yg new arrival, so kami pon g kat kedai souvenir...

Sesampai jak kat kedei ya...terus jak wife aku grab patung butterfly dan dia kata..."ling..tengok..cute tak? sesuai sekali utk buat award blog kelebar". Aku pun setuju and terus jer beli as her gift and we lunch kat "boston fish market"...

Emmmm...sekarang dh ada idea nak wat award utk semua rakan2 bloggers yg jd follower kelebar...tungguuuuu....

Saturday, May 9, 2009

Selamat Hari Ibu...















Sempena hari baik, bulan baik ini, kelebar nak mengucapkan selamat hari ibu kepada semua ibu dan bakal ibu terutamanya kepada ibu kelebar sendiri iaitu Puan Hamdiah Binti Taha...semoga sentiasa diberi kesihatan, kekuatan, kecekalan, keimanan, keberkatan, umur panjang dan murah rezeki. Kelebar juga mendoakan agar kalian semua dilindungi Allah di dunia dan di akhirat. tanpa kalian semua, pasti anak-anakmu akan merasa kekurangan di dalam kehidupan mereka. Kepada bonda kelebar, kaulah ratu di hatiku..selamanya...
Kepada kekasih jiwa hatiku....isteriku....selamat hari ibu (coming soon)...

Khas kepada semua rakan-rakan bloggers yg termasuk dlm kategori ibu...semoga hari anda diwarnai dengan keindahan dan kebahgiaan...selamat hari ibu...mudah-mudahan kalian semua dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan sentiasa dilindungi Allah di dunia dan di akhirat...