CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, May 15, 2009

Kerasukan Jin siri 1






Haaaaa...kali ini nak wat ceta mistik siket....tajuknya KERASUKAN JIN...

Beberapa hari yg lepas aku ada beli sebuah buku tulisan Muhamad Aiman Al Fathi yg bertajuk PENANGKALAN SIHIR dan gangguan syaitan. Seronok juga baca buku ni cos terdpt byk pengajaran yg berguna disamping penggunaan ayat2 Al Quran yg tertentu dlm membantu kita berhadapan dgn musibah yg tertentu.

So, salah satu tajuk yg saya nak kongsi ialah Kerasukan Jin. maksudnyer ialah orang yg kehilangan akal atau gila lantas menyebabkan organ2 tubuh xdpt brfungsi secara sempurna.

Antara punca2 kerasukan ialah;

  • krn cinta jin jantan atau betina terhadap manusia
  • krn kekejaman manusia terhadap jin krn mengganggu kediaman mereka dgn kencing atau menyiram air panas
  • krn kekejaman jin kpd manusia terutama sekali terhadap mereka yg telah menyimpang atau mengingkari perintah Allah serta rasulnya

Tanda-tanda kerasukan (ketika tidur);
  • sukar tidur kecuali melalui proses yg panjang
  • sering terbangun waktu malam
  • selalu mimpi ngeri
  • mimpi melihat atau digigit kucing, anjing, unta, ular,dll..
  • berjln ketika tidur
  • mimpi terjatuh dr tpt yg sgt tinggi
  • mimpi berada d perkuburan, kandang ternakan yg kotor, atau d tp jln yg menakutkan
  • mimpi bertemu dgn org yg mempunyai wajah pelik2
  • mimpi melihat benda yg menakutkan
(ketika terjaga)
  • merasa pening berterusan tanpa tahu puncanya
  • merasa terhalang utk melakukan ibadah dan berzikir, mentaati Allah dan ibu bapa
  • hilang akal
  • rasa malas, lemah,letih, dan membiarkan masa berlalu begitu saja
  • kejang d saraf, urat dan otak
  • sakit pada organ badan dan para doktor xmampu mengubatinya
Bentuk kerasukan;
  • kerasukan menyeluruh iaitu jin yg masuk ke seluruh badan manusia
  • kerasukan sebahagian tubuh manusia
  • kerasukan yg berlaku agak lama dan mungkin selamanya
  • kerasukan dlm masa singkat seperti bermimpi yg menakutkan
well, tu saja utk kali ini...sampai kita bersiaran lagi (part 2)... pandu cermat jiwa selamat...anda mampu melakukannya...

11 comments:

Khairul Antasha said...

yohhh..cita psl jin gik..

korupsi tinta said...

to mr.mrs kelebar malam lah..due2 skali hehe..jempot dtg kt blog ye..amek hadiah..ops!hadiah ke?hahha.tah la..amik jela eh..kalo sudi..huhu

dukunlintah plk said...

opis mek urg mok nangkap antu/jin nok dicerita dlm blog ku riya.. senin minggu dpn (mlm selasa).. ku mok ekot nanggar hehe..

naurah makwa said...

uit..takut..selalu pening2..migrain ker rasukan?

amu mejie said...

kerasukan jin samsudin termasuk jugak ka?..he~

setiasahabat said...

wah mwnarik cita nie...
sya pun suka pada cita pasal makhluk halus nie....
bila nak klua siri no 2 pulak...

Si Penconteng said...

Yoh, ngutikkkkk! Pi info tok useful hoh.

MariaFaizal said...

Owh my,my..this is the first time i read anything about jeanie.

So about bad/horrific dreams I had couple of times means kmk kena rasuk kah?

Nak molah apa mun kena rasuk kedak ya?

It's very tiring mun mimpi menakutkan masa tido,really!

Ms Tikot said...

Cerita jin eh... kmk suka cerita hal jin2 tok. best....

Ivy Metaga said...

kelebar mun ngigo kencing tiap2 malam, ya kena rasuk sik hehehe, macam kisah anak kecil ya hahaha...

tapi kmk nang takut eh mun tgk org kena rasuk depan2, pernah kmk tgk masa kmk study di uitm dulu, dah bilik sebelah aja, sampaikan mata budak ppuan ya nang nampak merah jak huhu..takottt...

Kelebar Malam said...

khairul antasha,
hehehee...tukar selera lok....

korupsi tinta,
makseh...kejap g saya ke sana....tungguuu...

dukunlintah,
menar kah? eeeee...ngutik jak lah opis ktk ya...ati2 mun ngekot ngerja ya...k....

naurah,
saya pon gitu jugak...selalu kenak migren...kena rasuk bil klinik kot...?

amu mejie,
kah..kah..kah...lawak lah..jgn ckp gitu, saya salute sama itu jin samsudin..

setiasahabat,
ermmm..tungguu jer lah kawan...nanti..esok lusa...ermmmm...nanti saja yekkk?

SiPenconteng,
sik juak..tp sekali-sekala ceta nok camtok, bagus juak...sekadar nok share-share info gitu...

MariaFaizal,
I'm not sure too...ilmu lom khatam g...heee...

Ms Tikot,
heheheheee...kmk suka maca cerita hantu lam blog ktk....

ivy,
ish..ish..ish..mun mimpi kedak ya, sikda cara lain ngubatnya...mbak kawen jak...heeeee...jgn mare....
kmk pon pernah tengok urg kenak rasok iblis...gelik nanggarnya...eeeee....