CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, May 5, 2009

Pui..pui..pui..aku tertipu...

Suatu yg di luar dugaan telah terjadi dgn aku semalam..sungguh luar biasa...sehingga tak terkata...

Pada mulanya aku memang sedang mencari kereta yg sesuai untuk bini aku. then, tengah jln2 kat choice supermall, ada lah sebuah syarikat kereta sedang buat promosi Proton Exora. Jadi, aku pun singgah kat situ dan men"c.s.i." kereta tersebut. reka berntuknya boleh tahan kecuali spesifikasi enjinnya agak kecil jika dibandingkan dgn bodinya yg agak besar. Jd dtglah salesman kereta dan menghuraikan betapambagusnya kereta tersebut dan betapa sesuainya utk bini aku. Jd kami pun dipelawa utk test drive. best juak. Bila dipandu sehingga mencecah 160kph, aku pun terus tekan brake dan kereta berhenti dlm jarak 1.5 meter. Wow..boleh tahan braking sistemnya. Bila aku corner kereta tersebut, wow...hebat..dpt drift jugak rupanya..

Pas tu, bini aku pun merengek manja...merayu agar aku beli kereta tersebut. Aku...apa lagi, lepas siap parking kereta tu, terus ke kaunter kat supermall dan bayar kereta tu dgn kredit kad. Aku pesan dgn cashier tu agar bungkus kereta tu elok2 cos aku nak bg kereta tu sbg hadiah kawen kat bini aku..

Tengah si cashier tu bungkus kereta, tiba-tiba jak, aku terdengar bunyi letupan yg sgt kuat. bila aku toleh, rupanya aku sedang terduduk tepi katil cos...kata bini aku...aku terjatuh dari katil..

Lepas tu aku pun storylah dgn bini aku apa yg terjadi...bukan main sedap gik nya gelak ngan aku... Chehh...mimpi rupanya...bayangkan kalau boleh beli kereta guna kredit kat dan siap bungkus dgn present paper gik, nang gila mimpi ya...heeeee....

17 comments:

suhaimina said...

thanx cuz follow my blog.. salam kenalan k.. urg sarawak kh?

sony said...

hahaha...aku pn hmpir trtipu mbaca crita ko ya..siap imagine gik 'ng bgus bnr lh keta exora tok' pduhal tek mmpi jak owh..xpa2 ne tauk ada rezki meli exora..amin..hahaha

Si Penconteng said...

Bahahahah! Lawaaaaakkkk.

ePiey said...

mimpi jak duhalll..
ha2..kmk tetipu..

kucinsiam said...

=senyum=

eMBuN_mALaM said...

hahaha... gie supermall... eeeee... ada nangga kmk x...? Kmk ari2 dok dlm Exora ya... K ngesuk ati dirik jak...

Ivy Metaga said...

hahahha..adehhh..kelebar, kmk cuba sik mau senyum, tapi sik dapat mo tahan eh, sik dapat kmk imagine macam ney ktk jatuh dari katil ya hahahaaa..
tertipah tertipu eh, ingat mena2 tek dah beli keta ya
yohhh...cute2 anak2 buah ktk, ramai juak, best ehh, kelabar bila gik mo tambah list cucu2 ibu ya hik hik

Felicia F. Ramzi said...

yahhh kamek dah imagine keta proton boleh dimbak sampey 160 sikda shaking..baru mok kagum tek koh..dgn enjin kecik tapi bodi besar, mampu di mbak selaju ya.. cek ujung cita, malas mek eh..ahahha

am-rie said...

rindok ati dapat meli exora makei kad kredit..
siap bungkus gik..hehe

Kelebar Malam said...

suhaimina,
aok..urg s'wak ori u...tq krn follow blog kmk..

sony,
heeee...kmk pun ngarap kedak ya juak.. kah..kah..kah..nang ada, exora dpt d bungkus...heeee....

si penconteng,
ya lah akibat mun terlalu ingin nok meli sesuatu...wakakakaaaadik mek marek pernah tertido-tido dgn kasut sekolah baru dan terngigo-ngigo g sekolah..that was many years ago when we're young...then...those were the days...

ePiey,
aok ko...mimpi jak..kmk lagik lah tertipu..nang rasa benar-benar meli exora masa ya...heeee....

kucinsiam,
Tq kerana sudi menjengok blog kita...salam persahabatan...

embun malam,
kah..kah..kah..mun lah ktk dlm exora ya, kmk pun sik sempat nemu cos mungkin dah d beli urg...ney ndaknya, ada beautiful gurl dlm keta ya..ya baruk sepesel edition...heeee....kmk suka g supermall cos byk barang d sia...

ivy,
tipah tertipu? oh tidaaaaakkkk....aku tertipu oleh mimpi sendiri...sampei kinek tok, gik berasa sakit punggung mek mbak gugok malam tadik....tgh makei koyok cap cabik tok...heeee....

well, cucu lom gik ada plan tp newborn ya dlm perancangan..bak kata pepatah urg tua, "usaha tangga kejayaan":"..kah..kah..kah.. ivy, mun ktk sudi, dero-dero juak muka anak2 buah kmk yg lain ya..pleeeeeaaaaassssseeeeeee.........

felicia,
part drive laju ya and part drift ya, terembak-embak pas nanggar cerita fast and furious 4....how I wish mimpi ya kenyataan.. by the way, mun ada masa main gitar solo lagu "anak" (freddie agular), record kannya and post dlm next entri ktk...sure meletop...

am-rie,
mun lah benar....perek dak cashier coba nok bungkus kereta ya...

SRISUFI said...

Salam buat kitak n wife

~Macam beal mena jak mimpi tok...nang best rah negeri dirik pun...makan..makan..makan...sik renti2 jak...adoi la...

dukunlintah plk said...

chett.. aaku pun tertipu.. tapi nak, ya petanda awal lah ada urang berkerata baru.. eii best eh ;)

korupsi tinta said...

hahaha.lawak2..habes igt cam btol2..skali mimpi daaaaa..hehe..salam

Khairul Antasha said...

best mimpi ktk ya...mula2 mek maca kedak kisah bena jak..tp bila maca part bungkus2 ya,alu rasa lain..yerrr.....

Ms Tikot's said...

Hahaha... igt cerita benar tek. Paduhal mimpi... Hehehe

Melor said...

Ya baruk... tek..tek...tek... nang maok menarlah dgn kereta ya.

Kelebar Malam said...

srisufi,
yah..nak lah best cam ya..epi-epi makan-makan but jgn over, takut excess baggage lak...heee...jgn lupak meli terubok masin kat satok byk2 pakei embak k sinun lak....

dukunlintah,
heeee...sengaja cerita d intro camya bah..mun derek ke poin, sik lah best nak...emmm...mudahan jak jd kenyataan...amin...

korupsi tinta,
kalau u tertipu..saya lagi lah tertipu..alahai..terlebih suda...

khairul antasha,
menakah? imajin jak mun meli kereta dpt dibungkus mcm hadiah besday...nang apa lah keta ya...

ms Tikot's,
nya lah ya ko..camney shopping d sinun tek? byk meli pakei raya?...jeles mek nangga kitak posing d sinun...emmm..mun cam tok, mok juak g sinun lak...heeeee......

melor,
nya lah ko...kak non aku pun suk juak mun aku meli keta ya...dpt nya numpang g KL juak ujung taun tok lak...heheheheheheee.....