CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, September 3, 2009

video duyong pasir pandak....

Pagi tadi kecoh satu opis. Suma sebok dgn video transfer guna bluetooth. Aku pun tanya dgn opis mate..video apa...and mereka kata ikan duyung kat pasir pandak tempoh hari. Jd, aku pun minta jugak ler video tu. Bila dh siap, aku pun transfer kat komputer supaya dpt tengok dgn jelas..tp.. ada sesuatu yg mencurigakan..
1. kat permulaan n ending video ada nota dlm bahasa inggeris kononnya si "duyung" tu dijumpai selepas taufan ike sedangkan kawasan pasir pandak tu langsung tak kenal pon dgn si "ike" tuh..

2. takder pon sora org ramai yg kononnyer terpegun or apa2 jer yg kedengaran

3. si pengambil video tu mcm dh tau jer kat mana lokasi si "duyung" tuhh..

ermmm...aku pun sangsi..susah nak caya cos benda2 camni memang tak wujud pon...lagi pon ramai member yg tinggal kat dgn pasir pandak tak tahu menahu ttg kejadian tersebut.. so, rakan2 sekalian...apa komen anda..? saksikanlah........

video

11 comments:

KHaiRuL aNTaSHa said...

yalah owh...mcm2 jak..ariya kecoh jak org psl bnda tok..

f.loren said...

aieh ngutik bah. bena ka sik oh. ingin nangga depan mata lah. kacak juak rambut nya aaa...

Kelebar Malam said...

khairul antasha,
mcm2 jak kinek tok...kali coba nok jd produser filem kali...

f.loren,
rambut teknik rebondeng you...jgn cayak gilak...it's just a hoax...

dukunlintah plk said...

sekali imbas ambutnya ada mcm ambut oon.. err ampun oon.. hehe

Ms Tikot said...

Bukan pasir pandak ya. Pasir pandak ni ada luas gilak kedak ya. Bulak ada jak.

Ivy Metaga said...

kmk dah tgk video ya dalam hp kazen kmk, lepas tgk kan, kmk imagine yg ikan duyung ya kan mst patung2 yg kena display di muzium fairy tale atau patung nok di pake utk berlakon..kali terjatuh dalam air hehe

oon said...

mek pernah nagga duyung tok. kmk curiga, alu lah molah csi. carik2 tek rupanya, actually duyung tok dipolah urg indon, sidak nyambung badan monyet ngan ikan, kakya diawet, cdak k molah pameran benda2 ngutik. rambut ya wig, saja dlekat. mun bena bangkei duyung dah rambut ya deteriorate juak. urg indon nang byk molah benda tok, k jual gik ada.

to pak dukun, ko nang dengki!!!

setiasahabat said...

kalau betul mesti ramai orang ....
ini dia sorang aje....
sangsi di buat nya...

Rudy said...

sik alu macam pasir pandak..pi rami sidak percayak kat pasir pandak..

Bp @ pengerindu.com said...

Pok tanggar ko situk . ia hasil tangan Juan Cabana pada tahun 2001.

http://www.pengerindu.com/2009/09/duyung-pasir-pandak-kuching-adalah-tipu.html

Kelebar Malam said...

dukunlintah,
hehehehe...nang ada...

Ms Tikot,
ya lah mek madah...tp ada juak urg cayak...

ivy,
rasanya dak tok dh sikda kerja lain gik...nok molah gempak jak...

oon,
dak tok iboh pdh gik...mcm2 ada...

setiasahabat,
memang betul ckp u...nampak betul tipu...

rudy,
aok eh...pantei ney ndak diambiknya kah...

BP@pengerindu,
tq byk2 for the info...pas tok ngabas sia n welcome...