CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, June 29, 2009

Pelatih PLKN bergaduh...apa dah jadi...

saya agak terkejut bila terbaca ttg pergaduhan yg melibatkan pelatih PLKN di salah sebuah kem di negara kita. Apa dah jadi? sepatutnya pelatih2 ni bergaul dgn penuh muhibbah sesama mereka tanpa mengira kaum dan agama namun sebaliknya telah berlaku. pihak pengurusan tertinggi PLKN patut membuat bedah siasat ttg kejadian ini agar perkara ini tidak akan berulang lagi.. Petikan di bawah ini dipetik dari The Borneo post online.


Main Page » Home » Local »
Monday, June 29th, 2009

17 NS trainees arrested for fighting at camp

PEKAN: Police have detained 17 male National Service trainees of the Chini camp here to aid investigation after four of them were injured in a fight which had started between two trainees.

Pekan police chief Supt Yahaya Othman said the injured trainees were given out-patient treatment at the Pekan Hospital following the incident which happened at 8pm Saturday.

He said two trainees aged 17 and 18 had started to quarrel when gathering at an assembly organised by the camp management.

“They started shoving one another and other trainees joined in,” he said when contacted yesterday.

They exchanged blows and four of them were slightly injured in the head and arms, he said.

Yahaya said the NS instructors on duty stopped the fight and gathered all the trainees at a field to prevent more of them from getting involved and to treat the injured.

“The fight is a serious incident and the police had to detain all those involved to find out the cause of it,” he said.

— Bernama

_______________________________________________________

Apa komen anda?..........

6 comments:

Si Penconteng said...

Ndak alah-alah bertumpu berumbak. Mok diazan kali tinga sidak.

Kelebar Malam said...

si penconteng,
bukan takat d azan jak, sunat kan daknya..baruknya jerak...heee...

dukunlintah plk said...

ku masih blom dapat nanggar plkn sebagai wadah yg berkesan untuk mendidik generasi baru.. bnyk kes2 yg sik nyaman di dengar pasal plkn tok.. yg masok news ya sebahagian ajak, mun nengar dari member2 instructor lagilah cerita pelek2 didengar.. tapi sik dinafikan ada juak lah yg positif.. makin banyak program plkn lah, rakan muda lah dan mcm2 lagik program.. tapi makin bnyk juak kes2 jenayah dan keruntuhan akhlaq berlaku.. so adakah program2 seumpama tok berkesan?.. apa komen anda?

atty's said...

macam2 kes skrg nie..

Kelebar Malam said...

dukunlintah,
nang benar kata ktk. even dlm kem pun aktiviti sik bermoral turut berlaku sspt yg didakwa oleh beberapa bekas pelatih. samada benar atau sik, kita boleh nanggar perangei daknya bila daknya kuar rami2. kadang2 nyakit ati. tp ada juak yg bagus nya ttg program tok.

atty's,
tu ler pasal...wat baik pun jd salah...grrrrr...

Ivy Metaga said...

mesti sik best kan mun ada gaduh2..
aduhai..kelebar cam ney mok cari ktk di kch, kan best dapat kuar sama2 ngan mstikot ari ya hehehe.., dapat juak berkenalan ngan mr & mrs kelebar yg loving hehehe..
baru ari tok ada kesempatan buka blog, ingat mok berik topi cowboy, nampaknya bawa balik ke sibu hahaha, kmk akan kirim besok by bus, akan kmk padah gik oh...