CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, January 8, 2010

Waraskah kita..?



Kerana penggunaan perkataan "ALLAH" oleh salah sebuah akhbar Kristian, gereja menjadi mangsa. Wow..nang hebat penDUKUNG PENJAGAAN AKIDAH UMAT ISLAM !!! Bagi aku yg tak berapa suka dgn perbuatan extrimis mcm ni, hanya menggelengkan kepala krn perbuatan ini menjadikan "ISLAM" sbg agama pengganas. Penganut agama lain memandang Islam sbg agama pengganas dan penganutnya juga pengganas.

Kalau betul nak menjaga akidah umat Islam, pakatlah ramai-ramai membakar bangunan RTM, NTV7, ASTRO dan mana-mana stesen penyiaran yg menghalalkan rancangan yg menyesatkan dan memesongkan akidah Islam spt rancangan hiburan yg menampilkan artis yg berpakaian spt SUNDAL, budaya minum arak, budaya GAY dan byk lagi perbuatan yg dilarang dlm ISLAM disiarkan.

Kalau betul nak menjaga akidah umat ISLAM, pakatlah ramai-ramai membakar stesen-stesen radio yg menyiarkan lagu-lagu yang menghayalkan pendengarnya.

Kalau betul nak menjaga akidah umat ISLAM, pakatlah ramai-ramai membakar rumah-rumah PERSUNDALAN, PUB-PUB, KEDAI-KEDAI VIDEO DAN MUZIK yang jelas menjadi perosak akhlak dan akidah umat ISLAM.

Kalau betul nak menmjaga akidah umat ISLAM, pakatlah ramai-ramai membakar mana-mana tempat yg mengadakan konsert muzik yang jelas memesongkan akidah dan merosakkan belia ISLAM yg BERBONDONG-BONDONG memenuhi tpt-tpt spt itu.

Aku bukan anti-Islam tp aku anti ekstrimis ISLAM yg nampaknya sengaja merosakkan ISLAM disebabkan kesempitan ilmu ttg Islam.

Aku kesian dgn umat Islam yg nampaknya menjadi bahan bualan dan hinaan masyarakat antarabangsa disebabkan kebodohan segelintir pemimpin Islam dlm menangani beberapa isu.

Kalau nak menjaga akidah umat Islam, kembalilah mengikuti ajaran dan perintah Allah. Jgn kerana nyamuk..kelambu dibakar.., jgn kerana nila setitik, rosak susu seLAUT...

12 comments:

Ivy Metaga said...

hai kelebar lama dah tak dengar kabar dari ktk, happy new year to u and mrs kelebar
tentang isu ni, i was so sad after watching in the news...nak komen lebih2 pun takut kelak jadi isu, moga semua nya akan pulih kembali..

Asma Cullen said...

hopefully we in Sarawak here won't come across diz things... we r SATU SARAWAK... huhuuu... sedih baca n3 ktk aieee... bodo cdak ya ehhh... kan suma org tkenak tempias... mk pun takut nk komen lebih2...

Kelebar Malam said...

dearest ivy n asma,

nice to be back. i've quite occupied lately but nevertheless i kept on keepin track on you guy.

Ttg isu ya, nang krja urg bodo n xberpelajaran. Kamek rasa kita d sarawak tok lebih mature n more understanding ttg semangat muhibbah dan setiakawan. sik mcm cdak belah nun..tolol..

Ivy, what's up..bila gik nok dpt d big "card"...heeee..

Ivy Metaga said...

big "card"???..errr..lama gik koh hahahaha...

adoheh said...

Aiee. Lamak dah sik kitak berblog o. Bizi lah kali. Bah bah. Kirim salam ngan Mem Kelebar ngan famili.

f.loren said...

baruk nak ngabas. sorry lambat sikit. tapi mok komen juak.
sebenarnya duak duak memang salah juak.

bakar membakar ya nang sik bertamadun lah rupa orang islam tok. serious berik malu jak bah. certain org memang ada pendapat lain lah. tapi personally, sekda juak masalah nya sidak mok makey Allah ya, yang penting cara kita mendidik umat kita tok lah sidak2 miak tok klak..

however, sidak pihak sigek ya pun apahal baruk kinektok mok makey Allah ya sedangkan lamak2 tok sekda pun sidak makey word ya secara public.

sik tauk lah apa nak jadi ngan malaysia nektok.. sedehh

am-rie said...

yup..menar kata kitak..Isu tok still boleh berunding n berbahas dengan cara yang baik..
Sik perlu nak memburukkan keadaan, tapi islam still diperjuangkan!!!

HoneyBUZZin said...

Hi Bro! Saya berasa amat sedih dengan suasana yang agak tegang buat masa ini. Saya mempunyai ramai sahabat baik yang beragama Islam dan punyai juga anak-anak buah yang beragama Islam. Abang dan adik saya seorang muallaf, mereka taat pada agamanya.
Semua perkara yang terjadi menjadikan kami tidak berasa selesa. Kalau diturutkan hati, ingin saja saya menulis sesuatu tentang perkara ini dan konflik yang melanda kami..kerana keluarga kami agak unik. Tetapi takut pula berkata lebih lebih.....

pelangi said...

sonokng dari bakal seorang pendidik!!!!! dunia hiburan terlalu melampau...

Zuhairi said...

hye, i'm new here ;) slm pknln semua. Bagi kmk, kita tok hidup beragama, bertamadun, pengunaan nama Allah bagi agama lain bukan islam pun xda masalah.Keliru? xkan da timbul kekeliruan sbb kt org islam lbh jelas dgn agama kita.Sbb ya dah jd kefarduan kita menuntut ilmu, supaya yang gelap akan terang, yang jahil akan bijak, yang kabur kita dapat jelaskan. Kita penganutnya ( islam), dan smuanya dh d catatkan dalam Al-Quran. Maaf andai pndapat kmk tok sdikit btentgn, ttp hakikatnya, Semua agamaa percaya dgn kwujudan Allah, ttp kita org islam, bkn stakat pcaya, malah yakin, xda tuhan mlainkan ALLAH, Nabi Muhammad pesuruh Allah!!..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Angela Brooks said...

Hi, Nice post thanks for sharing. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

Thanks!
Angela
angelabrooks741 gmail.com